Evankeliointi – mitä se on?

Raamatussa Uuden testamentin neljä ensimmäistä kirjaa ovat evankeliumeja. Ne kertovat Jeesuksen elämästä. Evankeliumiksi nimitetään myös sanomaa siitä, että Jumala lähetti oman Poikansa Jeesuksen kuolemaan ristillä, jotta synnin aiheuttama kuilu Jumalan ja ihmisen välillä saataisiin poistettua ja ihminen voisi jälleen olla Jumalan yhteydessä. Tämä kaikki kiteytyy hyvin pienoisevankeliumiksi nimetyssä raamatunkohdassa Joh. 3:16.

“Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainutsyntyisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.” Joh 3:16

Lue lisää

Raamattu – edelleen ajankohtainen?

Mitä tekemistä pari tuhatta vuotta sitten kirjoitetulla kirjalla on meidän kanssamme? Raamatun ovat kirjoittaneet tavalliset ihmiset ja sen kirjoittaminen on kestänyt yhteensä yli tuhat vuotta. Se sisältää monia eri tyylilajeja aina kirjeistä, laeista ja historiallisesta kerronnasta vertauskuviin, lauluihin ja ennustuksiin. Raamattu on edelleen maailman kaikkien aikojen luetuin kirja.

Lue lisää