Johdatus – puhuuko Jumala minulle?

Ihmisellä on tapana asettaa paljon tavoitteita ja suunnitelmia oman elämänsä varalle. Monet ovat pohtineet elämäänsä jo pitkälle, mitä opiskella seuraavaksi, milloin sitoudutaan parisuhteeseen tai hankitaan lapset ja miten edetään työelämässä eteenpäin. Sitten kun viimein päästään työelämässä uraputkeen, suunnitellaan mitä kaikkea tehdään sitten eläkkeellä, kun ehtii.

Tulevaisuuden pohtiminen on toki tärkeää, ja ihmiselle hyvin luonnollista. Koronaviruksen aiheuttama koko maailman pysähtyminen on kuitenkin tärkeä muistutus elämänsä suunnittelijoille siitä, että kaikkea ei elämässä voi suunnitella tai tietää etukäteen. Tässä astuukin kuvaan Jumalan johdatus.

Lue lisää

Raamattu – edelleen ajankohtainen?

Mitä tekemistä pari tuhatta vuotta sitten kirjoitetulla kirjalla on meidän kanssamme? Raamatun ovat kirjoittaneet tavalliset ihmiset ja sen kirjoittaminen on kestänyt yhteensä yli tuhat vuotta. Se sisältää monia eri tyylilajeja aina kirjeistä, laeista ja historiallisesta kerronnasta vertauskuviin, lauluihin ja ennustuksiin. Raamattu on edelleen maailman kaikkien aikojen luetuin kirja.

Lue lisää